Route:  
  1. Home
  2. Veilig sporten

Veilig sporten bij BSV Moorfielders.

Het verenigingsbestuur ziet het als belangrijke taak een veilig sportklimaat te scheppen voor alle verenigingsleden en betrokken vrijwilligers. In de volle breedte worden wij daarin ondersteund vanuit de sportkoepelorganisatie NOC/NSF en de eigen sportbond KNBSB. Zij hebben een duidelijke beleidslijn ontworpen die voor ieder type deelnemer / vrijwilliger binnen verenigingen - ook BSV Moorfielders - duidelijk maakt welke verwachtingen er gelden https://www.knbsb.nl/verenigingen/respect-the-game/gedragscodes/

Vanaf 2015 worden er aan sportverenigingen waarbij vrijwilligers worden ingezet, gratis VOG's ter beschikking gesteld. Het is een zichtbaar onderdeel van het preventiebeleid binnen sportorganisaties in Nederland.

De Regeling Gratis VOG is een samenwerking tussen de koepelorganisaties van vrijwilligersorganisaties van de sport, bij de kerken en overige vrijwilligersorganisaties, het CIBG en Justis.
Het doel van de Regeling is een veilige omgeving creëren in het vrijwilligerswerk, zonder grensoverschrijdend gedrag.

Je kunt onze inschrijving vinden via https://zoeken.gratisvog.nl/?naam=moorfielders&kvk=40121893. Deze wordt elke 5 jaar vernieuwd. (Info 27/10: na toekenning 2020-2025 werd deze registratie 'er uit gehaald'. Dit wordt bij GratisVog.nl hersteld)

Vertrouwenscontactpersoon

Preventiebeleid voorziet ook in verenigingscontacten voor het signaleren van (mogelijk) grensoverschrijdend gedrag.

Mocht er een vraag rijzen over een situatie die u of uw kind heeft meegemaakt dan is daar allereerst een bestuurslid voor te benaderen. Voor de jeugdteams is de Jeugdcoördinator de meest herkenbare persoon maar ook andere bestuursleden kunnen hiervoor worden benaderd.

Als uw vraag niet bij deze functionarissen kan worden gesteld, dan bereikt u de Vertrouwenscontactpersoon van de Moorfielders via het emailadres vertrouwenscontactpersoon@moorfielders.nl - kijk ook de Verenigings informatie.

Als uw melding buiten de vereniging om gehoord moet worden, benader dan de honkbalbond KNBSB via deze pagina: https://www.knbsb.nl/verenigingen/ondersteuning/vertrouwenscontactpersoon/

Van het bestuur.

Deel dit op

Proberen?

Via onderstaande knop kun je je inschrijven voor 4 gratis proeflessen.

4 proeflessennu aanvragen

Moorfielder worden?

Via onderstaande knop kun je je inschrijven als lid van de Moorfielders.

Ik wil lid worden

Steun de vereniging via Sponsorkliks!

Vrijwel iedereen winkelt wel online - zie hier met welke winkels Sponsorkliks commissies voor verenigingen waaronder de Moorfielders heeft afgesproken. Als jij onine koopt via Sponsorkliks, dan schenkt het bedrijf een % aan BSV Moorfielders. Kan het mooier?

Steun daarom de vereniging met jouw online winkelen - jij én de Moorfielders zijn goed uit!

Nice to Have